ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Un pas endavant necessari per millorar: compromís amb el Vendrell

Acceptar la realitat, i no només conèixer-la, és el primer pas necessari per trobar solucions als problemes. Què vol dir acceptar la realitat? Senzillament vol dir prendre consciència del que ens passa, del que ens envolta i assumir-ho.


Acceptar la realitat a vegades no és fàcil ni senzill. Podem conèixer dades i fets del nostre voltant, però sovint aquestes dades i aquests fets passen pel filtre de la nostra percepció més immediata i no ens permeten conèixer bé el que passa a tothom qui ens envolta.

Probablement alguns pensen que només és necessari sortir al carrer per a saber què és avui en dia El Vendrell i com som les persones que l’habitem. Però l’experiència ens demostra que les percepcions, massa sovint, no es fonamenten en d’altres arguments que no siguin les pròpies vivències i, a vegades, els prejudicis. A la nostra vila en tenim experiència en aquest sentit.

Malgrat ser conscient que l’actual govern municipal podria funcionar millor el futur de la nostra població no pot passar per un debat polític que posi el populisme per davant de les dades i els objectius reals. Ens cal saber exactament de què parlem, quan parlem del Vendrell i a què ens referim quan parlem de convivència, és per això que des de la regidoria de convivència estem creant l’observatori de la convivència.

Siguin quines siguin les dades que ens ofereixi l’observatori, les actuacions municipals que se’n derivin hauran de comptar amb consensos amplis, com l’actual govern municipal. I quan em refereixo a consens, no em refereixo exclusivament a acords polítics. De l’actual situació només en podrem sortir des d’una òptica comunitària que vagi més enllà dels partits i de les sigles i amb un debat realista que comporti actuacions concretes acordades conjuntament amb la ciutadania.

Voldria recuperar en aquest punt la reflexió d’un altre escrit entorn a la coresponsabilitat, ja que també ha de ser una peça a tenir molt present dins del treball municipal relacionat amb la convivència. Quan ens proposem un canvi de mentalitat tan ampli i profund com el que necessita El Vendrell, no ho podem fer des de posicions minoritàries. Per tal que els grans canvis socials siguin palpables i evidents es precisa que siguin majories les que participin. Siguem doncs conscients perquè, d’una manera o d’una altra, tots tenim un paper a desenvolupar en la solució dels problemes que patim com a col·lectiu.

Ens cal, a tots els que creiem en la nostra Vila, fer un pas endavant. El primer que ho ha de fer és el propi govern municipal i ho ha de fer sense més dilació. Cal plantar cara a la situació en que es troba el Vendrell. Cal plantar cara a la demagògia de determinats partits polítics que des del populisme i la demagògia exigeixen solucions fàcils que saben que no són possibles.


<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Informació (21) · Sobirania (2) · Parlament de Catalunya (8) · Consell Comarcal (2) · Convivència (8) · Vídeos (2) · Imatges (2) · Esports (9) · Política (3) · Medi Ambient (5) · Discurs (3) · Residus (3) · Opinió (19) · Gossos (1) ·  (1)