ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Aclariment sobre la gestió de la recollida de residus

Davant la nota de premsa del GEVEN, la regidoria de Gestió de Residus i Neteja Viària vol fer les següents consideracions

1. No és cert que, com es diu a la nota de premsa, “el Ple de l’ajuntament del Vendrell del passat dimarts 19 de febrer va aprovar definitivament de concedir una pròrroga de 10 anys a l’actual empresa que gestiona la recollida de residus al Vendrell, FCC (Fomento de Construcciones y Contratas).

2. L’ajuntament del Vendrell té delegat el servei de recollida i eliminació de residus al Consell Comarcal del Baix Penedès, delegació que també tenen feta altres ajuntaments de la comarca. El Consell Comarcal, després de fer un concurs públic, gestiona aquest servei mitjançant l’empresa mixta (capital públic i privat), ECOBP.

3. L’empresa FCCMA té la concessió, feta per l’ajuntament del Vendrell, del servei de neteja viària i de platges.

4. El Ple de l’ajuntament del Vendrell del passat 19 de febrer va aprovar dues coses:

    a. Refondre tots els convenis de delegació de competències amb el Consell Comarcal en un de sol. Aquestes delegacions s’han fet en diferents anys des de la creació de l’empresa ECOBP per part del Consell Comarcal.

    b. Modificar el sistema de recollida i les inversions a fer pel Consell Comarcal, a través de l’empresa ECOBP. Aquest fet no comporta cap increment de cos per a l’ajuntament.
Aquest canvi persegueix una millora clara en el reciclatge del Vendrell i de la comarca.

5. El Pla Local de residus que està confeccionant la regidoria preveu la participació de totes les forces politiques del consistori, govern i oposició.

6. La regidoria ja ha començat els contactes amb la ciutadania del Vendrell, mitjançant una enquesta que ja s’ha dut a terme al municipi. Pel que fa a la participació ciutadana i les campanyes de conscienciació, aquestes es faran en el marc del Consell per la Convivència i el Civisme. En aquests moments estem elaborant les dades de les enquestes i les de les entrevistes prèvies a determinades entitats per elaborar i presentar el Pla de Treball al Consell per la Convivència i el Civisme

7. Pel que fa al control a l’empresa que presta el servei de recollida i eliminació (ECOBP), aquest es fa a través dels serveis tècnics del Consell Comarcal, amb el suport dels diferents ajuntaments, i pel Consell d’administració de l’empresa, on a més dels representants de la part privada, hi ha representants de la part pública.

8. Les decisions que pren l’ajuntament del Vendrell mai són fruit d’una sola persona, sinó de tot un govern i segueixen els tràmits i aprovacions que contempla la normativa vigent.


NOU SISTEMA DE RECOLLIDA DE RESIDUS AL VENDRELL

JAUME DOMINGO: "EL NOU SISTEMA DE RECOLLIDA PREVEU ACONSEGUIR UNA MILLORA DEL RECICLATGE I UN ESTALVI EN EL COST DEL SERVEI" S'augmenta...

L’ajuntament del Vendrell preveu posar en funcionament aquest estiu un...
Continua llegint


2a JORNADA SOLIDÀRIA “ESPORT I CULTURA”, ORGANITZADA PEL CONSELL ESPORTIU DEL BAIX PENEDÈS I EL CT COMA-RUGA

La Marató de TV3, Càritas, la Creu Roja i Esport Solidari Internacional seran els beneficiaris dels recursos donats pels assistents

 El proper 1 de desembre de 9 a 14 h, al Complex Esportiu del Tenis...
Continua llegint
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Consell Comarcal (2) · Política (3) · Residus (3) · Convivència (8) · Medi Ambient (5) · Opinió (19) · Imatges (2) · Sobirania (2) · Parlament de Catalunya (8) · Informació (21) · Gossos (1) · Esports (9) · Vídeos (2) ·  (1) · Discurs (3)