ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Cal treballar per adaptar l’oferta laboral a les necessitats dels vendrellencs i vendrellenques

La Regidoria de Convivència i Civisme presenta la primera onada de dades extretes del treball desenvolupat per l’Observatori per la Convivència amb la voluntat d’oferir una perspectiva realista de la població vendrellenca


La cohesió social i la convivència, el sentiment de pertinença i estima envers el Vendrell i la coresponsabilitat social a l’hora d’assolir un futur millor per a la població són les principals línies d’actuació que es planteja la Regidoria de Convivència i Civisme de l’Ajuntament del Vendrell.

Segons el regidor de convivència, Jaume Domingo, “per avançar en aquests objectius de treball, s’ha posat en marxa ’Observatori per la Convivència, un ens municipal destinat a l’anàlisi de la percepció social i a promoure el debat i la creació d’idees per a dissenyar el futur de la població”.

Les primeres dades
Una de les qüestions més significatives, segons Domingo, “ha estat la diferència existent entre la percepció d’una part dels vendrellencs sobre com està conformada la seva societat i el que, en aquest mateix sentit, asseguren les dades objectives o les experiències personals”. Entre aquestes, per exemple, trobem com dins de l’eix social de l’estudi un 60% dels enquestats considera que existeix a la població una situació de conflicte entre autòctons i immigrants. En tot cas, els mateixos participants assegurem en un 93,5% dels casos que mai no han patit un conflicte directe amb una persona immigrant.

Una altra qüestió que es destaca dins de l’eix social d’aquesta primera aproximació quantitativa i qualitativa a la realitat de la configuració de la població vendrellenca és l’alta presència de persones amb estudis secundaris, un 25%, cinc punts per sobre de la mitjana provincial.

De la mateixa manera i, pel que fa a l’eix demogràfic, la primera onada de dades exposada revela que les persones estrangeres empadronades al Vendrell és del 15,1%. Aquesta xifra es troba dins de la mitjana catalana (14,9%) i per sota del conjunt de la que es dóna a la província de Tarragona que arriba al 17%.

El treball dut a terme no s’oblida en tot cas d’aspectes tan fonamentals i alhora preocupants com la situació econòmica i laboral —amb una taxa d’atur aproximadament del 35% enfront al 27,6% provincial— i un teixit empresarial de dimensions reduïdes. Segons el regidor, “cal treballar per adaptar l’oferta laboral a les necessitats de la població”.

Properes actuacions de la Regidoria de Convivència i Civisme
Un cop oferta aquesta primera aproximació al treball dut a terme per part de l’Observatori per la Convivència la regidoria ja disposa d’una previsió de les properes passes a seguir. Segons Domingo, “aquestes passen per la recerca i difusió de nous indicadors qualitatius i quantitatius, l’elaboració de conclusions concretes construïdes amb el suport de la societat civil —amb la participació activa dels agents institucionals, socials i econòmics del Vendrell i la creació de tallers de participació ciutadana— i la definició conjunta dels grans reptes de futur”.

Podeu consultar també aquesta informació a:

El Punt/Avui
Diari de Tarragona
La Fura
baixpenedesdiari.cat
RTV El Vendrell

Els infants de sisè de primària del Vendrell se sumen al repte del reciclatge

L’Ajuntament del Vendrell ha presentat el Programa escolar del Repte Baix Penedès, organitzat pel Consell Comarcal i EcoBp, amb...

Segons el Regidor de Gestió de Residus, Jaume Domingo,...
Continua llegint


El Vendrell vol evitar l’abocament incontrolat de poda amb la recollida porta a porta

“Aquest nou sistema pretén fer més eficient el servei ja que aquest es veia afectat pels abocaments”, afirma el regidor...

La Regidoria de Gestió de Residus i Neteja Viària de...
Continua llegint
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Consell Comarcal (2) · Opinió (19) · Vídeos (2) · Sobirania (2) · Convivència (8) · Política (3) · Parlament de Catalunya (8) · Medi Ambient (5) · Informació (21) · Discurs (3) · Residus (3) · Gossos (1) · Imatges (2) · Esports (9) ·  (1)