ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Intervencions a les Comissions d'Interior i de Territori i Sostenibilitat

Aquí podeu consultar les intervencions a la Comissió d'Interior (14/07/2011) i a la Comissió de Territori i Sostenibilitat (13/07/2011)

La Comissió d'Interior tractava sobre diferents qüestions. Aquí trobareu les meves intervencions en algunes d'elles.

CiU INCLOU EN UNA PROPOSTA SOBRE EL TOP MANTA LA COORDINACIÓ ENTRE LA GENERALITAT I ELS AJUNTAMENTS I LA REALITZACIÓ DE CAMPANYES DE CONSCIENCIACIÓ ALS COMPRADORS
El diputat del Baix Penedès, Jaume Domingo, agraeix al conseller Puig que treballi conjuntament amb els ajuntaments en aquest tema “a diferència del tripartit, que passava de l’administració local.”

El diputat del Baix Penedès, Jaume Domingo, ha defensat a la Comissió d'Interior del Parlament la necessitat de seguir treballant conjuntament totes les administracions per afrontar la problemàtica de la venda il·legal al Top Manta en dues línies bàsiques, l’actuació policial i la conscienciació envers els compradors.

Domingo ha manifestat que "el govern de la Generalitat s’ha posat a treballar amb els ajuntaments, cosa que no passava amb el govern tripartit que no afrontava les demandes dels municipis".
El diputat ha explicat la dificultat de l’actuació policial contra la venda il·legal a peu de carrer, "totes les actuacions que fa la policia als carrers, places o passeigs marítims ha de ser adequada, ja que de no ser així pot comportar problemes majors per la presència de moltes famílies amb nens i gent gran".

Per Jaume Domingo la realització de campanyes informatives, fetes conjuntament per la conselleria d'Interior i els ajuntaments, "són una bona eina per donar a conèixer la ciutadania que comprar a la venda ambulant il·legal perjudica el comerç local i altera el bon us de l’espai públic".

D'altra banda, Domingo, ha destacat les bones actuacions dels Mossos d'Esquadra pel que fa a les xarxes de distribució del productes de la venda ambulant il·legal.


Podeu seguir el total del debat al Canal Parlament fent clic aquí.

Proposta de resolució sobre l'increment de la persecució de la venda il·legal al carrer. Esmenes, torn a favor.


Comissió d'Interior 1 from Jaume Domingo on Vimeo.
Proposta de resolució sobre l'increment d'efectius dels Mossos d'Esquadra a l'àrea bàsica policial Segrià - Garrigues - Pla d'Urgell. Per al·lusions.

Comissió d'Interior 2 from Jaume Domingo on Vimeo.
També podeu consultar les intervencions a la Comissió de Territori i Sostenibilitat. El total del debat al Canal Parlament, fent clic aquí.

CIU APROVA AL PARLAMENT DE CATALUNYA QUE EL GOVERN FACI UN ESTUDI SOBRE LA IMPLANTACIÓ DE RODALIES A TARRAGONA
També ha aprovat que es continuïn els estudis de mobilitat del Tram-Camp

A proposta de CIU, el Parlament de Catalunya ha aprovat que el govern de la Generalitat faci un estudi sobre la implantació d’un servei de rodalies de Tarragona. Pel diputat del Baix Penedès, Jaume Domingo, "el govern de la Generalitat és sensible a les necessitats de mobilitat del Camp de Tarragona i el fet de que es faci un estudi per implantar un servei de rodalies n’és una prova evident".
Domingo ha explicat que en la mateixa proposta s’ha demanat al govern que segueixi amb els estudis de mobilitat per la posada en funcionament del Tram-Camp. Pel diputat, "la posada en funcionament d'aquests serveis és difícil per la inversió que comporta en una situació de crisi econòmica com l'actual", però valora molt positivament que el govern continuï amb els estudis.
CIU també ha demanat al Govern que insti al Govern de l'Estat a estudiar la possibilitat de construir una estació intermodal que faci possible que els trens Altaria, que utilitzen la via d’alta velocitat, puguin passar per les vies convencionals.

Proposta de resolució sobre l'augment de l'oferta dels serveis ferroviaris a la línia R2 entre les estacions de Cubelles, Cunit, Segur de Calafell i Calafell. Esmenes, torn a favor.


Comissió de Territori i Sostenibilitat 1 from Jaume Domingo on Vimeo.
Proposta de resolució sobre l'augment de l'oferta dels serveis ferroviaris a la línia R2 entre les estacions de Cubelles, Cunit, Segur de Calafell i Calafell. Posició del grup sobre les esmenes.


Comissió de Territori i Sostenibilitat 2 from Jaume Domingo on Vimeo.
Proposta de resolució sobre l'ampliació de la xarxa integrada del servei de trens de rodalia i el millorament de les infraestructures i els serveis ferroviaris del Camp de Tarragona.

Comissió de Territori i Sostenibilitat 3 from Jaume Domingo on Vimeo.


EL PSC REBUTJA AL PARLAMENT DE CATALUNYA CONSENSUAR AMB EL TERRITORI L’APROVACIÓ DEL PLA DIRECTOR DEL LOGIS PENEDÈS
Els socialistes es queden sols demanant l’aprovació immediata del Pla Director del Penedès.

CIU ha presentat al Parlament de Catalunya una proposta alternativa al PSC sobre el Pla Director que inclou el Logístic del Penedès. Els socialistes demanaven l’aprovació immediata del Pla. En canvi els convergents han demanat que s’escolti al territori i que es resolguin les al·legacions que es van presentar al Pla Director.

Jaume Domingo, diputat del Baix Penedès, ha manifestat que "cal consens amb la comarca, cosa que no va fer l'anterior govern de la Generalitat". Domingo tampoc entén " la pressa, ara, del PSC quan en aquest tema, al Baix Penedès han amagat constantment el cap sota l’ala".
Pel diputat, aquesta manera d’actuar del PSC al govern de la Generalitat i al Consell Comarcal ha fet que tot el que ha envoltat al Logis s’hagi fet d’esquena a la comarca i que s’hagi perdut la possibilitat de trobar millors avantatges pel territori. Per Domingo "aquesta manera de fer dels socialistes ha portat a que ara, en una època de greu crisi econòmica, tinguem més limitades les expectatives per trobar millors contrapartides per la comarca".

Domingo ha lamentat que aquesta manera de fer del PSC amb el Logis s’hagi repetit al Parlament de Catalunya, "on tots els grups parlamentaris s’han mostrat d’acord amb la petició de consens feta per CIU i han rebutjat la proposta socialista que només ha comptat amb els seus propis vots".


Proposta de resolució sobre l'aprovació i el desenvolupament del Pla director urbanístic del Logis Penedès. Esmenes, torn a favor.

Comissió de Territori i Sostenibilitat 4 from Jaume Domingo on Vimeo.
Proposta de resolució sobre l'aprovació i el desenvolupament del Pla director urbanístic del Logis Penedès. Per al·lusions.


Comissió de Territori i Sostenibilitat 5 from Jaume Domingo on Vimeo.

Crisi i immigració, nou tema de debat de La Talaia de les Crisis

Informació: www.ub.edu

La crisi i la immigració han centrat la darrera sessió de la...
Continua llegint


Comiats

De mica en mica estic fent un tomb important a la meva vida política....
Continua llegint
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Consell Comarcal (2) · Sobirania (2) · Parlament de Catalunya (8) · Convivència (8) · Imatges (2) · Opinió (19) ·  (1) · Vídeos (2) · Discurs (3) · Política (3) · Gossos (1) · Esports (9) · Medi Ambient (5) · Informació (21) · Residus (3)