ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Sentit comú, eleccions municipals

Text de la columna "Una finestra al Parlament" publicat en l'edició de la setmana del 21 al 27 de febrer al Baix Penedès


 Aquests dies al Parlament no parem de parlar de la situació econòmica i de les finances de la Generalitat. Parlem de com el nou govern haurà d’ajustar, no retallar com alguns volen fer creure, el pressupost del 2011.
És evident que el govern de la Generalitat, i el de totes les administracions públiques, hauran de fer el mateix que les famílies: adaptar les seves despeses al nivell d’ingressos. Tothom haurà de gastar molt menys que l’any passat. Dels ajuntaments sembla que no en parli ningú. Segurament algú pot pensar que en període pre-electoral això no toca. Personalment penso que si.
Farem un fals favor a la ciutadania i al debat democràtic si no expliquem al que s’enfrontaran els propers governs locals. Difícilment en aquestes eleccions cap partit polític podrà fer una llista gran d’inversions ni de promeses electorals que portin a augmentar, en general, la despesa.
Totes les administracions, els ajuntaments també, tenen una gran llista de partides pressupostaries compromeses. S’han de retornar els diners de les inversions i equipaments que s’han fet. Hi ha compromisos socials que no podem deixar d’atendre i menys encara en aquests moments difícils. És per això, que si no tenim ingressos haurem de fer ajustaments seriosos. Això mateix és el que ara està fent el nou govern de la Generalitat.
Els partits grans hem de ser capaços d’aplicar el sentit comú i arribar a grans acords per fer front conjuntament a aquesta situació. Si el nostre posicionament és fer una guerra de xifres o de promeses faltes no ens en sortirem i el Vendrell no anirà endavant.
Cal un gran acord, un acord que vagi en la línia de redefinir els serveis bàsics i essencials que ha de prestar l’ajuntament. Cal un acord per definir quins són els serveis que hem d’ajustar. Cal un acord per definir quines inversions són les veritablement necessàries. Cal un acord per millorar l’eficiència de l’ajuntament. Cal un gran acord per demostrar a la ciutadania que, com ells, l’ajuntament també pateix la crisi i treballa per sortint-se’n.
Això no vol dir que cada força política no manifesti clarament les seves propostes. Tots tenim models diferents que hem de presentar a la ciutadania i en unes eleccions cal expressar-los i explicar-los. Només així la ciutadania pot triar. Però cal que la gent noti que tenim sentit comú.


Tàctica, tàctica i tàctica política

Text de la columna "Una finestra al Parlament" publicat en l'edició de la setmana del 14 al 20 de febrer al Baix Penedès

El govern porta només 50 dies i el PSC ja ha començat a...
Continua llegint


Les responsabilitats del tripartit

Text de la columna "Una finestra al Parlament" publicat en l'edició de la setmana del 7 al 13 de febrer al Baix Penedès

Faig la finestra d’aquesta setmana un cop he assistit a la primera...
Continua llegint
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

(1) · Política (3) · Discurs (3) · Gossos (1) · Consell Comarcal (2) · Vídeos (2) · Parlament de Catalunya (8) · Informació (21) · Convivència (8) · Esports (9) · Sobirania (2) · Medi Ambient (5) · Residus (3) · Imatges (2) · Opinió (19)