ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

La recollida selectiva més a prop i més senzilla

Entren en funcionament els cinc Punts Verds del Vendrell destinats a la recollida selectiva de residus que no disposen d'un sistema de recollida domiciliària o de contenidors específics


A partir de la implantació dels Punts Verds del municipi que aquests dies es fa efectiva els ciutadans del Vendrell ja no precisaran desplaçar-se, fins a la deixalleria comarcal de Bellvei per tal de dipositar residus domèstics com poden ser olis, bateries, aerosols, pintures, restes de poda o petits electrodomèstics. Aquest passat cap de setmana s’iniciava una campanya informativa amb la presència d’informadors en aquests punts que es perllongarà al llarg del proper —dissabte de 10 a 14 h i 16:30 a 19 h i diumenge de 10 a 14 h—. Aquests espais estan dissenyats de manera específica per a la recollida de residus generats per particulars i petits comerços ja que la deixalleria comarcal continuarà gestionant la recollida de quantitats superiors de residus. El regidor de Medi Ambient del Vendrell, Jaume Domingo, assegurava en referència a la posada en marxa d’aquest nou servei que “com a administració ens auto-exigim posar a disposició de tots els ciutadans totes les facilitats possibles per a que la recollida de residus selectiva sigui efectiva. Per la seva banda els vendrellencs i vendrellenques han d’entendre que és una feina de tots fer ús d’aquests serveis i, el que és igual d’important, fer-ne una utilització correcta”.

Els punts verds consten d’un contenidor de 6 m3 per a poder dipositar-hi restes de poda i d’una instal·lació —punt net—, amb diferents obertures per les quals es poden dipositar els residus. Aquestes finestres compten cadascuna amb un cartell retolat en el que s'hi pot veure un logotip de cada fracció, així com el seu nom, per tal que l'usuari identifiqui ràpidament la ubicació correcta on dipositar els seus residus. I es que, del correcte abocament dels residus depèn que aquests no es contaminin i que per tant puguin ser reaprofitats o tractats adequadament. Pel que fa als productes líquids —olis o d’altres residus— hauran de ser abocats en recipients tancats de plàstic. A aquestes recomanacions que aquests dies fan arribar els informadors, se sumen algunes com la importància de fer ser servir els Punts Verds per a petites quantitats de deixalles i així evitar el seu col·lapse i de dimensions que permetin el seu correcte emmagatzematge.

Residus que es poden aportar als Punts Verds:

• Bateries
• Oli vegetal
• Oli mineral
• Tòners i cartutxos
• Tèxtil i calçat
• Joguines i equips esportius
• Aerosols
• Petits electrodomèstics
• Piles
• Medicaments i cosmètics
• Pintures i dissolvents
• Telèfons mòbils
• Petits aparells electrònics
• Restes vegetals de poda

Ubicació dels Punts Verds:

Punt 1: Tancat: C/Baix Llobregat - C/ Barcelonès
Punt 2: Nou Vendrell: Camí de les Roquetes
Punt 3: Eixample: C/ Ter - C/ Noguera Ribagorçana
Punt 4: Els Masos: C/ Santiago Padrós – Av. Els Masos
Punt 5: Sant Salvador: Av. Parlament de Catalunya / C/ de la GràciaUna nova etapa que s’obre

Des d’ahir formo part del Parlament de Catalunya com a diputat. I, tot...
Continua llegint


Millores a la xarxa d’abastament d’aigua al carrer Francisco Goya de Coma-ruga

Aigües de tomoví està realitzant les obres que milloraran el servei d'abastament d'aigua potable a la zona

Aigües de tomoví, empresa mixta municipal que gestiona el servei...
Continua llegint
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Informació (21) · Imatges (2) · Política (3) · Gossos (1) · Consell Comarcal (2) ·  (1) · Esports (9) · Sobirania (2) · Vídeos (2) · Parlament de Catalunya (8) · Convivència (8) · Opinió (19) · Medi Ambient (5) · Discurs (3) · Residus (3)