ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Millora la gestió de residus al Vendrell malgrat continuar per sota de la mitjana catalana

Jaume Domingo: "Hem d'aconseguir sortir de la cua del reciclatge de Catalunya i ho hem de fer entre tots, ajuntament i ciutadans".


Des de l’ajuntament del Vendrell s’ha fet una valoració positiva de les dades de residus de l’any 2012. El regidor encarregat, Jaume Domingo, les ha qualificat com “una petita millora positiva”, però encara insuficient si les comparem amb la mitjana catalana.

Aquestes dades mostren que els kilograms de residus per habitant i dia han passat de 1,74 kg de l’any 2011 a 1.50 kg del 2012, tenint en compte la població estiuenca segons el Institut d’Estadística de Catalunya. Ara bé, per evitar confusions, Domingo explica que “per tenir la realitat d’aquesta dada no es pot dividir el número de quilos de residus generats pel número d’habitants, ja que tothom sap que el Vendrell té un increment molt important de població als mesos d’estiu”. Com a exemple ha posat les dades oficials. L’any 2012 la població censada era de més de 36.000 habitants i la població mitjana, segons les dades estacionals, va ser de més de 43.000.

Pel que fa al reciclatge, les dades també mostren una lleugera millora respecte el 2011, malgrat quedar encara molt allunyades de la mitjana catalana. L’any 2012 el percentatge de reciclatge va ser d’un 17,77%, mentre que al 2011 va ser d’un 16,25%. Per Domingo “al Vendrell continuem molt allunyats de la mitjana catalana , que és d’un 39%, i cal esforçar-nos més en la millora del reciclatge”.

Per la regidoria, aquest és el principal objectiu i per això s’està treballant per aconseguir-ho a mig termini. Segons Domingo “cal treballar en dues línees, la primera és la millora del servei per posar-ho fàcil a la ciutadania. La segona és la conscienciació i la corresponsabilitat de tota la població”.

L’ajuntament del Vendrell ja ha fet un important canvi i millora de contenidors a tot el municipi i s’han posat en funcionament illes de contenidors per facilitar el reciclatge.

La regidoria també dura a terme el programa “ENDREÇA” per tal d’aconseguir una millora de la conscienciació i corresponsabilitat de tota la ciutadania per fer possible taxes de reciclatge més importants que ens apropin a la mitjana catalana”.
Per Domingo, “aquest és un repte col·lectiu en el què ens hem d’implicar tots, ja que la millora del reciclatge suposaria un estalvi del cost d’eliminació de residus per als vendrellencs, que ens permetria no incrementar i fins i tot abaixar el cost de la taxa que paguem tots”.

Jaume Domingo també diu, però, que aconseguir aquest repte col·lectiu, és una qüestió d’autoestima cap a la nostra vila, ja que “entre tots hem fer que el Vendrell surti de la cua dels municipis que menys reciclen de Catalunya. Tots som responsables de fer-ho possible”.

LES DADES:
ANY       % RECICLATGE     CENS         POBLACIÓ ESTIMADA    Kg/hab/dia
2010           16,27             36.068           42.600                            1,74
2011           16,25             36.453           43.000                            1,74
2012           17,77             36.647           43.200                            1,50
<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Esports (9) · Gossos (1) ·  (1) · Opinió (19) · Informació (21) · Medi Ambient (5) · Convivència (8) · Imatges (2) · Discurs (3) · Residus (3) · Sobirania (2) · Vídeos (2) · Consell Comarcal (2) · Parlament de Catalunya (8) · Política (3)