ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Els consells esportius demanen al parlament un pacte nacional per l’esport en edat escolar

Jaume Domingo, el seu president, afirma que el model d'esport escolar ha tocat fons i "es pot veure amenaçat i fer passos endarrere de difícil recuperació". La temporada 2011/2012 les activitats esportives en edat escolar a Catalunya van comptar amb més de 400.000 participacions.


El passat dimecres es va celebrar al Parlament de Catalunya la compareixença de la Unió de Consells Esportius de Catalunya per conèixer la realitat de l’esport escolar al nostre país. El seu president, Jaume Domingo, va demanar a tots els grups parlamentaris la possibilitat d’establir un “Pacte Nacional per l’Esport en Edat Escolar”, ja que degut a la davallada d’aportacions públiques aquest model es pot veure amenaçat i pot fer passos endarrere de difícil recuperació.

Domingo va explicar que el model actual d’esport escolar fa possible que tots els infants i joves de Catalunya tinguin l’oportunitat de fer activitat esportiva, visquin on visquin de Catalunya. També va recordar que “l’activitat dels consells procura arribar a tothom independentment de les capacitats físiques de cada nen i la situació socioeconòmica de les famílies. La temporada passada les activitats esportives en edat escolar a Catalunya van comptar amb més de 400.000 participacions. A més, per sobre de la vesant competitiva i de rendiment, l’esport en edat escolar té com a objectiu la formació dels infants i joves, el foment de les practiques saludables i l’adquisició de valors socials”.

Els consells esportius també van demanar als grups parlamentaris que “en el pressupost del 2014 s’atengui la necessitat de crear un nou programa esportiu adreçat als centres educatius de Catalunya que més ho necessiten”.

Jaume Domingo va afirmar que ha de ser un programa “que faci possible que aquells centres educatius de Catalunya, en zones més deprimides o amb característiques problemàtiques des del punt de vista socioeconòmic, rebin a través dels Consells un clar suport per tal de garantir la practica esportiva de tots els seus alumnes”.

Domingo, va xifrar aquest nou programa en dos milions d’euros per tot Catalunya, i va dir que “ens sembla una quantitat molt petita davant el que es destina a l’esport professional o de rendiment, i perfectament assumible”.

Els Consells esportius van sortir molt satisfets de la resposta de totes les forces parlamentaries i amb l’esperança de que les seves demandes es facin realitat.

El president de la UCEC també va demanar als mitjans de comunicació “que de tant en tant es facin reso de l’esport en edat escolar. Sabem que no tenim el Messi, ni jugadors que van a les seleccions, però tenim molts nens, nenes i joves que cada cap de setmana fan esport, amb la única, però important pretensió, més enllà dels resultats de les competicions, de fer amics, passar-ho be i aprendre valors que els facin bons ciutadans i ciutadanes”.

Domingo va demanar que es posi en valor que “l’esport en edat escolar, serveix per fer persones i que aquest és el principal objectiu dels Consells Esportius”.

<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Informació (21) · Imatges (2) · Convivència (8) · Opinió (19) · Esports (9) · Gossos (1) · Residus (3) · Vídeos (2) · Consell Comarcal (2) · Sobirania (2) ·  (1) · Política (3) · Discurs (3) · Parlament de Catalunya (8) · Medi Ambient (5)