ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

La vida en societat, un joc en equip

Aquest passat cap de setmana El Vendrell ha celebrat la que ha estat la seva primera “Festa infantil de multiesport i convivència”, una proposta nascuda des de l’Associació Cultural Àrab del Vendrell i el Baix Penedès que ha comptat el suport de l’Ajuntament i de diferents col·lectius.


La idea ha estat tan senzilla com encertada: escenificar la capacitat que ens ofereix l’esport i el món associatiu per a treballar a favor de la convivència. I es que poques activitats podem trobar com les esportives que ens siguin de tanta utilitat a l’hora de formar els infants en els valors que precisa la nostra societat.

Aquells que hem dedicat una part de la nostra vida a l’esport de base sabem que el primer resultat que s’ha de buscar en un equip d’infants o joves no està al marcador. Abans de fer el primer gol el que s’ha d’aconseguir és que els participants del joc es respectin entre ells, col·laborin amb els seus companys i que, en definitiva, siguin capaços de treballar de manera conjunta per a assolir objectius comuns. És aquí on es troba el veritable mèrit i objectiu de l’esport per als més menuts.

Malauradament, com a societat, no sempre som capaços d’entendre que els mateixos valors que trobem en un equip, són també els que ens han de permetre superar-nos.

M’agradaria d’aquesta manera que activitats com la “Festa infantil de multiesport i convivència” servissin, no només per a continuar animant als ciutadans del futur a fer de la nostra una societat millor. Sinó que també ens esperonessin al conjunt de la població a reflexionar sobre quin és el municipi en el que vivim a dia d’avui i què podem fer per a potenciar les seves virtuts. Viure en societat no deixa de ser quelcom molt similar al que és jugar en equip. Sota unes normes hem de treballar plegats si volem avançar i assolir noves fites.

No deixa de ser curiós que el que se’ns fa tan evident quan mirem una competició esportiva per la televisió de vegades ens sigui tan difícil d’aplicar quan es tracta del nostre dia a dia i del nostre municipi. Aquest diumenge més de 300 infants s’han aplegat al Vendrell per a demostrar-nos que no és tan complicat quan existeix la voluntat de fer-ho.


<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Informació (21) · Residus (3) · Opinió (19) · Medi Ambient (5) · Discurs (3) · Esports (9) · Política (3) · Parlament de Catalunya (8) · Imatges (2) · Sobirania (2) ·  (1) · Vídeos (2) · Gossos (1) · Convivència (8) · Consell Comarcal (2)