ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

El Vendrell vol evitar l’abocament incontrolat de poda amb la recollida porta a porta

“Aquest nou sistema pretén fer més eficient el servei ja que aquest es veia afectat pels abocaments”, afirma el regidor de Gestió de Residus i Neteja Viària, Jaume Domingo


La Regidoria de Gestió de Residus i Neteja Viària de l’Ajuntament del Vendrell posarà en marxa un nou sistema per a la recollida de poda basat en el porta a porta. Així ho anunciava en roda de premsa el 20 d’octubre el regidor Jaume Domingo. El nou model permetrà que les persones interessades puguin disposar de bosses específiques per a la poda ofertes pel consistori. Un cop fetes servir els usuaris del sistema únicament necessitaran posar-se en contacte telefònic amb l’Ajuntament des d’on se’ls indicarà quin dia poden dipositar les restes davant de la porta de casa seva per tal que siguin recollides. A partir d’aquest proper 3 de novembre ja podran obtenir al consistori les bosses.

Durant aquesta presentació Jaume Domingo destacava que “el nou sistema pretén fer més eficient el servei ja que fins el moment s’ha vist afectat per la necessitat de fer front a la recollida dels abocaments incontrolats”. A més d’aquests abocaments Domingo assenyalava , l’inicivisme d’una part dels usuaris i l’abocament per part d’empreses de jardineria de grans quantitats de resta entre els factors que han influït en l’ús incorrecte dels punts que fins el moment s’havien posat a disposició de la ciutadania per a dipositar les restes de poda.

Tots aquests canvis segueixen el full de ruta de la regidoria que, segons Domingo, pretén “posar-ho fàcil a la gent, modernitzar el servei i fomentar la coresponsabilitat de tota la ciutadania per tal de tenir un Vendrell millor, més net i endreçat”.

Campanya informativa
Properament la Regidoria de Gestió de Residus i Neteja Viària posarà en marxa una campanya informativa per a donar a conèixer el funcionament del nou sistema porta a porta de recollida de les restes de poda. Amb aquesta mateixa campanya també s’incidirà en informar de les infraccions que poden cometre’s per una gestió poc acurada d’aquests residus. Aquestes poden anar des de les lleus com són lliurar residus exclosos del servei de recollida, a les molt greus, com el seu abandó a la via pública, passant per les greus a les que es contempla, per exemple, dificultar la tasca dels inspectors municipals. Les sancions per aquestes infraccions poden anar des dels 750 als 3.000 €.


<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Consell Comarcal (2) · Medi Ambient (5) · Parlament de Catalunya (8) · Informació (21) · Opinió (19) · Discurs (3) · Vídeos (2) · Gossos (1) · Esports (9) · Sobirania (2) · Política (3) · Imatges (2) · Residus (3) · Convivència (8) ·  (1)