ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Els infants de sisè de primària del Vendrell se sumen al repte del reciclatge

L’Ajuntament del Vendrell ha presentat el Programa escolar del Repte Baix Penedès, organitzat pel Consell Comarcal i EcoBp, amb l’objectiu d’involucrar directament els infants de sisè de primària en l’increment dels nivells de recollida selectiva a la població.


Segons el Regidor de Gestió de Residus, Jaume Domingo, “l’objectiu del programa és que els propis infants esdevinguin un motor del canvi en les actituds i hàbits de les famílies del municipi”. Per aconseguir-ho s’ha elaborat un joc d’observació i creativitat que es durà a terme a totes les escoles públiques vendrellenques i a d’altres poblacions de la comarca.

En total els participants prendran part de cinc sessions de treball a classe durant les quals se’ls mostrarà de quina manera ens beneficia el reciclatge i com ens perjudica no dur-lo a terme. Aquests coneixements es completaran amb un treball de camp que portarà als nens i nenes a descobrir quines són les problemàtiques que dificulten els hàbits associats a la recollida selectiva i a proposar solucions creatives.

Tal i com exposava el regidor de Gestió de Residus, Jaume Domingo, durant la presentació del programa, “el consistori té el compromís d’implementar aquelles idees provinents del treball dels alumnes de sisè de primària de la població que es consideri que poden assolir un major èxit”. El programa es clourà aquest proper 13 de desembre amb una activitat comarcal que aplegarà a totes les escoles participants per a conèixer i posar en valor el treballs dels alumnes.

Domingo ha volgut destacar que aquesta proposta “suposa un pas endavant fonamental per a implicar al conjunt de ciutadans en la causa de la recollida selectiva. Els nens i nenes influeixen directament en les seves famílies i en els hàbits d’aquestes i tot ajut és important per a assolir els reptes que ens hem marcat: fomentar la coresponsabilitat i la millora de la recollida selectiva”.

Igualar les xifres catalanes
El Repte Baix Penedès al qual s’inscriu el programa escolar té com a principal objectiu situar les xifres del Vendrell, i del conjunt de la comarca als nivells de la mitjana catalana. La primera fase d’aquest procés ha quedat finalitzada amb la renovació i ampliació del parc de contenidors per a facilitar la seva utilització. En aquesta segona fase el treball se centra en la conscienciació de la ciutadania per a la seva implicació en la millora del reciclatge.


<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Gossos (1) · Vídeos (2) · Informació (21) · Imatges (2) · Parlament de Catalunya (8) · Política (3) · Sobirania (2) · Residus (3) · Medi Ambient (5) · Convivència (8) · Discurs (3) · Esports (9) · Consell Comarcal (2) · Opinió (19) ·  (1)