ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

L’economia, primera carpeta de treball

Text de la columna "Una finestra al Parlament" publicat en l'edició de la setmana del 31 de gener al 6 de febrer al Baix Penedès


És un fet innegable que bona part del canvi registrat a les passades eleccions al Parlament de Catalunya, ha vingut donat per la voluntat popular d’un nou rumb en les polítiques econòmiques que ens afecten als catalans i a les catalanes. CiU ha aconseguit a través de les seves propostes el crèdit de la ciutadania per tal de donar un gir a la situació econòmica que viu el país. I tot just encetada aquesta nova legislatura ja ens hem posat mans a l’obra.

No podem ni volem amagar el fet que l’herència en matèria econòmica que s’ha trobat l’actual govern, no és la més esperançadora. En tot cas, puc garantir que tampoc no esdevindrà una excusa o la coartada perfecte per continuar en el punt en el que ens trobem en aquests moments. Dos dels aspectes en els que ja es treballa activament són la recerca de liquiditat per a afrontar els reptes immediats i la voluntat assolir un nou marc econòmic davant de l’Estat que ens permeti garantir els reptes de futur.

Per una banda ja s’ha plantejat la possibilitat d’emetre més deute públic com avançava el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. No serà en tot cas, com en l’emissió de deute de l’anterior govern, una aposta pel moment immediat sense pensar en el que ens ha de venir. Encara resten quatre anys per endavant i molts projectes a desenvolupar.

És en aquest sentit que, en la primera reunió d’Artur Mas amb el rei d’Espanya, el nostre president ja li feia arribar la intenció del govern de fer possible un nou marc de relació econòmica Espanya-Catalunya. En concret apostem per un projecte que garanteixi la nostra independència econòmica davant l’Estat.

Deixant de banda qüestions fonamentals com la situació d’injustícia que evidencia la balança fiscal, Catalunya necessita a dia d’avui tots els recursos que pugui generar. El fracàs de les polítiques del tripartit en matèria econòmica ja era evident al final de l’anterior legislatura i, a dia d’avui, la conjuntura econòmica a nivell espanyol o internacional no ens fan pensar que les solucions hagin de venir des de fora. Ara és el moment de demanar que se’ns permeti gestionar a nosaltres els diners que nosaltres generem. Ja no només per una qüestió d’equilibri, sinó per una necessitat que, dia rere dia, s’ha anat fent més evident.
<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Parlament de Catalunya (8) · Esports (9) · Medi Ambient (5) · Informació (21) · Convivència (8) · Discurs (3) · Política (3) · Opinió (19) ·  (1) · Gossos (1) · Sobirania (2) · Residus (3) · Imatges (2) · Consell Comarcal (2) · Vídeos (2)