ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Les responsabilitats del tripartit

Text de la columna "Una finestra al Parlament" publicat en l'edició de la setmana del 7 al 13 de febrer al Baix Penedès


Faig la finestra d’aquesta setmana un cop he assistit a la primera sessió de control del govern de la Generalitat. És evident que la política parlamentària és molt diferent de la política local.
Al Parlament no hi ha la immediatesa de la política local, tot i que a l’entrada hi havia una manifestació, dels ciutadans que et paren pel carrer i et demanen solucions concretes a les seves problemàtiques.

En aquesta primera sessió de control el primer que m’ha sobtat la pressió, penso que excessiva, dels partits de l’anterior govern. Fins i tot m’han semblat poc elegants.
L’actual govern de la Generalitat no porta ni dos mesos governant i el tripartit ja no se’n recorda que la majoria de temes que afecten avui en dia a la política catalana provenen precisament de la seva gestió.

Fa la sensació que el tripartit ha construït un conte, que falseja la realitat. Parlen d’ineficàcia del govern, parlen de manca de confiança del govern, de poca credibilitat. Quina manera de capgirar les coses.

El PSC, ERC i Iniciativa han d’assumir les seves responsabilitats. La greu situació econòmica de la Generalitat, per exemple, no es pot carregar sobre l’actual govern. El greu problema del fracàs escolar tampoc es pot imputar a l’actual govern. El descrèdit de les polítiques mediambientals o de la policia de Catalunya, tampoc es pot associar a l’actual govern.

Les forces polítiques del tripartit haurien de empassar-se millor l’alternança al govern, haurien d’assumir els resultats electorals i haurien de ser capaces de deixar un marge suficient al nou govern per acabar de situar-se.

Penso que, degut a la greu situació de les finances de la Generalitat, fins i tot els 100 dies són del tot insuficients. Costarà i molt refer els pressupostos de la Generalitat després de veure els comptes i la gestió que n’ha fet el tripartit. Aquesta situació cal sumar-hi el context econòmic actual que sense cap mena de dubte afecta a totes les administracions.
Cal una nova manera de fer política, cal una nova manera de governar i sembla que hi ha partits, o millor dit, dirigents d’aquests, que no ho acaben de veure clar.

Més enllà de les diferencies polítiques cal ser coherents amb la situació econòmica de les administracions. Cal explicar-la a la ciutadania. Cal reformular els serveis i donar verdadera prioritat als més essencials, i ens hem de posar d’acord en definir quins són.
<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Residus (3) · Esports (9) · Sobirania (2) · Convivència (8) · Política (3) · Vídeos (2) · Imatges (2) · Gossos (1) · Parlament de Catalunya (8) · Medi Ambient (5) · Informació (21) · Consell Comarcal (2) · Discurs (3) ·  (1) · Opinió (19)