ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Tàctica, tàctica i tàctica política

Text de la columna "Una finestra al Parlament" publicat en l'edició de la setmana del 14 al 20 de febrer al Baix Penedès


El govern porta només 50 dies i el PSC ja ha començat a elaborar la tàctica electoral de cara a les municipals. La tàctica partidista és evident: aprofitar que el govern de la Generalitat haurà de revisar i ajustar serveis per afirmar que CIU ho fa per una qüestió ideològica. I s’obliden que que aquests ajustos són necessaris degut a la situació financera heretada del PSC.
L’actual govern ha presentat un Pla de viabilitat, revisat pel govern de Madrid, que posa de manifest el “forat” financer del govern tripartit. En aquest Pla es diu que farà falta una finançament d’11.000 milions d’euros, cosa que portarà a la Generalitat s’hagi d’endeutar més, si ho permet el govern espanyol.
Segons el PSC només faran falta uns 9.000 milions d’euros. Més enllà de si les dades dels socialistes són encertades o no, les dades que ara aporten els socialistes posen de manifest que no van dir la veritat de les finances de la Generalitat quan van deixar el govern.
Els socialistes el 30 de setembre van afirmar que el dèficit de la Generalitat del 2010 era de 3.344 milions. Quatre dies abans de les eleccions catalanes el “gobierno de España” afirmava: “Catalunya no necessita adoptar medidas adicionales para complir con los objectivos de estabilidad fijados...”
En el traspàs de poders el president Montilla va dir, al president Mas, que el dèficit del 2010 era de 3.845. Ja havia pujat. Ara el PSC ja admet que el dèficit del 2010 és de 7.200 milions, molt més del doble del que van dir el 30 de setembre.
Una cosa sí que es desprèn de les pròpies declaracions del PSC, primer que no van dir la veritat sobre el dèficit de la Generalitat i, segon, que no van complir, de cap de les maneres, els compromisos financers amb el govern espanyol.
Com podem creure al PSC? No ho podem fer ja que des del començament no han posat les verdaderes dades sobre la taula. Algú pot pensar que fa il·lusió a un govern del nostre país anar a Madrid a demanar permís per poder-se finançar? Algú pot pensar que un govern es posa a repensar serveis pel gust de fer emprenyar a la gent? Algú es pot pensar que no posar ordinadors a les aules, no fer noves escoles o ajornar prestacions un govern ho decideix com si fos una festa?
És evident que no. Cap govern es dedica a prendre decisions d’aquest tipus per simple gust de portar-les a terme. Un govern responsable pren decisions d’aquest tipus per assegurar que en un futur es garanteixi la viabilitat de les cotes de benestar necessàries per a la ciutadania.
Els socialistes han posat per davant els interessos electorals als interessos de país, no han assumit les seves responsabilitat i el que es pitjor, no parlen clar a la ciutadania.
Un partit responsable hauria d’explicar a la gent la veritat. Que totes les administracions estan patint de manera molt severa la crisi econòmica. Que totes les administracions tenen problemes greus de finançament i que haurem de patir ajustaments dels serveis i les prestacions. Que ho hauran de fer totes des del govern de l’Estat, passant per la Generalitat i acabant pels ajuntaments. Aquesta es la veritat i el PSC hauria de explicar-ho.
Ara assistirem a la campanya electoral de les eleccions municipals i el PSC ja té la tàctica. On els socialistes estiguin a l’oposició diran que tot es un desgavell econòmic, que no pot ser que els ajuntaments estiguin tant endeutats, que qui governa no porta els comptes bé.
On els socialistes estiguin al govern faran el discurs de la manca de finançament, de que no hi ha ingressos, de que s’han hagut d’endeutar per assegurar la prestació dels serveis.
Tàctica, tàctica i tàctica. La mateixa tàctica que fan servir a la Generalitat. La mateixa que faran servir als ajuntaments. Ens els podem creure? Les seves pròpies dades demostren que no.


<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Imatges (2) · Consell Comarcal (2) · Convivència (8) · Medi Ambient (5) · Discurs (3) · Informació (21) · Gossos (1) · Residus (3) · Esports (9) · Vídeos (2) · Parlament de Catalunya (8) · Sobirania (2) · Opinió (19) · Política (3) ·  (1)