ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

Instants d'emoció i felicitat

Text de la columna "Una finestra al Parlament" publicat en l'edició de la setmana del 7 al 13 de març al Baix Penedès


 Avui dimecres, a l‘arribar al Parlament, com faig cada setmana, tenia previst fer aquest escrit de la finestra al Parlament. El volia fer d’un tema diferent al que llegireu. De fet he canviat de pensament al tren.
He sortit del Vendrell a les 7 del matí. A l’arribar a Sitges ha pujat al tren un munt de joves disfressats. No cal dir que venien de festa i que feien cara de cansats, molt cansats. Ja se sap: la festa acostuma a cansar molt i, si dura, moltes hores encara més.
Al vagó, entre tots aquests joves, ha pujat una parella. Ell anava disfressat de Spiderman, ella menjava unes patates fregides.
En el mateix vagó hi havia un noi amb síndrome de down. El noi s’ha aproximat a Spiderman i tots dos s’han posat a parlar. Per la manera de fer suposo que parlaven del personatge. El noi s’ha decidit per demanar a l’heroi que li deixés posar la caputxa de la disfressa. Ha estat un moment màgic de bon matí. Tota la gent del voltant ha vist com ha canviat la cara del noi, com ha canviat la cara del jove Spiderman, i com han canviat les cares de tots nosaltres. La felicitat i l’emoció han envaït el vagó del tren.
El noi, després, s’ha assegut al costat de la parella. Ha menjat unes patates i finalment s’ha adormit. Ha estat meravellós. La parella, cansada, molt cansada, ha estat formidable. Ha estat una bona manera de començar el dia.
Com veieu, a l’arribar al Parlament, no tenia masses ganes de fer crònica política. Tenia ganes d’explicar el moment d’emoció i de felicitat que havia viscut. Què poc que costa amb la nostra actitud diària, amb els petits gestos, transmetre moments i sentiments positius i feliços.
Al Parlament avui parlem d’ajustos pressupostaris, de l’estat del Benestar, de cooperatives, de sanitat, d’ensenyament i és cert que és important, molt important. Situacions com la d’avui serveixen per saber el motiu real pel qual ens assentem a l’escó del Parlament. Ho fem per representar a la gent com la del vagó del tren, gent normal i corrent que va a treballar, que surt de festa i que es comporta com a grans persones.
Darrera la política hi ha d’haver sentiments, si no és així la política no és política de veritat, i això no vol dir que tots hàgim de pensar el mateix.
Com diu en Raimon: “D’un temps que ja es un poc nostre, d’un país que ja anem fent. Cante l’esperança i plore la poca fe”.
Amb gent com la d’avui, guanyarem el temps per fer un gran país.

<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Esports (9) · Imatges (2) · Consell Comarcal (2) · Opinió (19) · Discurs (3) · Parlament de Catalunya (8) · Informació (21) · Sobirania (2) · Convivència (8) ·  (1) · Política (3) · Medi Ambient (5) · Vídeos (2) · Gossos (1) · Residus (3)