ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies
jaumedomingo.cat

A 120.000 euros de dèficit per minut

Text de la columna "Una finestra al Parlament" publicat en l'edició de la setmana de l'11 al 17 d'abril al Baix Penedès


Aquesta setmana al Ple del Parlament la consellera d’Ensenyament i el conseller de Sanitat han estat rotunds i contundents pel que fa als ajustaments del govern. La consellera d’Ensenyament ho ha dit clarament: cap mestre que estigui treballant anirà al carrer i això també val pels interins i pels substituts. El conseller de Sanitat ha garantit que els ajustaments pressupostaris no afectaran a les urgències, les malalties greus i el sistema sanitari públic.

Malgrat que el tripartit no coneix el pressupost ni quins seran els ajustaments que es faran, la critica fàcil dels components de l’anterior govern no cessa. Es fàcil d’explicar, hi ha eleccions municipals i no ho tenen massa bé. És per aquest motiu que el tripartit ha trobat amb les anomenades “retallades” un petit salvavides per a agafar-se.

El tripartit ja no recorda que no fa ni tres mesos governava. Ni el PSC ni ERC ni ICV recorden que són ells els responsables directes dels 7.500 milions d’euros de dèficit de la Generalitat o dels 850 mil milions d’euros del dèficit de la Sanitat Pública de Catalunya. Explicat d’una altra manera: cada minut que el tripartit va governar Catalunya l’any 2010 va generar un dèficit de 120.000 euros o el que és el mateix, 20 milions de les antigues pessetes per minut. Només en sanitat cada minut 1.600 euros, o el que és el mateix, unes 270 mil de les antigues pessetes per minut.

En que pensaven? Volien convertir Catalunya en Grècia i portar-la al col·lapse? Aquí, però, no acaba la irresponsabilitat. On és el PSC a l’hora d’exigir al govern de Madrid que ens pagui el 1400 milions d’euros que ens deu? Senzillament no hi son. Lamento que el PSC s’instal·li en la demagògia fàcil, que no assumeixi les seves responsabilitats de govern, que no faci pinya per garantir l’estat del benestar dels ciutadans de Catalunya. Lamento que ara el PSC es presenti a molts ajuntaments com a salvadors de la Pàtria quan al darrera tenen un balanç d’estirar més el braç que la màniga.

El PSC hauria de ser valent. Hauria d’admetre que no podem seguir generant més dèficit. Voldria que admetés que no es pot enganyar a la ciutadania i que cal dir la veritat de la situació econòmica que viu el país. Això és el que fa una força política amb vocació de govern, no enganyar, ser realista i treballar per garantir un futur millor per les generacions futures.

Ara cal responsabilitat. Ara cal treball seriós. Ara cal tractar la ciutadania com a ciutadans responsables, que ho són. Vaja, ara cal, fer el contrari del que fa el tripartit.

<< Tornar
Contacta
President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya

President del Consell Esportiu del Baix Penedès

Director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes

Informació (21) · Gossos (1) · Discurs (3) ·  (1) · Consell Comarcal (2) · Opinió (19) · Residus (3) · Vídeos (2) · Sobirania (2) · Esports (9) · Convivència (8) · Política (3) · Imatges (2) · Parlament de Catalunya (8) · Medi Ambient (5)